Het hebben van een mobiele telefoon: we kunnen bijna niet meer zonder. Werkgevers gaan er van uit, vrienden verwachten het en je familie wil je ook goed kunnen bereiken. Heb je helemaal geen zin om mee te gaan in de trends van dure abonnementen? Een goedkoop telefoon abonnement is nog altijd te vinden, als je maar goed zoekt. Met deze tips kun jij je telefoonkosten laag houden en toch altijd en overal bereikbaar zijn.

Sim only is de oplossing

Allereerst is het goed om te weten dat de meeste telefoonabonnementen bestaan uit meerdere onderdelen, die samen de kosten bepalen:

  • de daadwerkelijke kosten voor bellen, internetten of sms’en;
  • de kosten voor het toestel dat je erbij krijgt; 
  • kosten voor verzekeringen etc.

Die prijs die je zo hoog vindt, heeft dus helemaal niet alleen te maken met het telefoonabonnement zelf. Het is juist de kosten voor dat gloednieuwe toestel die het zo duur maken. Een abonnement wordt bovendien tegenwoordig vaak samen met een verzekering afgesloten voor bijvoorbeeld diefstal of schade. En ja, tuurlijk kun je al die dingen erbij nemen, maar het hoeft niet. Heb je al een toestel waar wat jou betreft niets mis mee is? Dan kun je een sim only abonnement afsluiten. Je betaalt dan puur en alleen voor de telefoonkosten. Het is een vast bedrag, vaak niet meer dan een paar tientjes of zelfs een stuk minder. Dat is dus de beste optie voor wie wil besparen. 

Zoek naar aanbiedingen

Stuntprijzen worden ook wel eens ingezet voor telefoonabonnementen. Het is goed om daar op te letten en gebruik van te maken. Heeft een andere provider een flinke welkomstkorting? Maak er gebruik van en stap over. Zo kun je elke keer weer gebruik maken van aanbiedingen zodra je abonnement afloopt. Dan heb je eigenlijk voor altijd korting!