Ook bij de keuze van een pinautomaat is het goed om deze met elkaar te vergelijken, er zijn zoveel aanbieders en modellen op de markt dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Heb je een pinautomaat nodig in bijvoorbeeld je winkel, een mobiele pinautomaat die je mee kunt nemen naar klanten of een mini pinautomaat. Welk model je ook kiest, je wilt altijd het goedkoopste pinautomaat voor jou werkzaamheden. Natuurlijk kleven er ook voor en nadelen aan automaten, deze moet je tegen elkaar afwegen om een goede keuze te kunnen maken. 

Voor en nadelen  van een pinautomaat

Niet elke pinautomaat is geschikt om te gebruiken op iedere locatie, de voordeligste pinautomaat is de mini uitvoering. Hierbij is het nadeel wel dat je geen bonnetje kunt printen en de connectiemogelijkheden minder zijn, heel vaak wordt er gebruik gemaakt van een smartphone om contact te maken met de betaalprovider. Er zijn ook apparaten waar de verbinding gemaakt kan worden met een simkaart, let goed op wat je betaald per transactie. Vaak is het bedrag gerelateerd aan het aantal transacties, hoe meer transacties hoe duurder een betaling wordt. 

Een vaste pinautomaat

Iedereen heeft er wel eens mee betaald, in de winkel of de supermarkt met een vaste pinautomaat. Ondanks dat deze automaten voordeliger zijn dan een mobiel apparaat, is het niet de goedkoopste pinautomaat. Via een UTP kabel wordt er verbinding gemaakt, wil je voor je klanten een aparte unit dan zijn de automaten duurder dan de alles in een uitvoering. Een mobiele pinautomaat is een pinautomaat die je overal mee naartoe kunt nemen, vaak wordt er verbinding gemaakt via het wifi netwerk of een simkaart via het telefoonnetwerk. Het is wel belangrijk om erop te letten hoe lang de batterij meegaat om niet onderweg met een lege pinautomaat te staan.