Een incassobureau is een bedrijf dat je in kunt schakelen op het moment dat een klant of afnemer jouw rekeningen niet betaalt. Het is niet hetzelfde als een deurwaarder, maar het doel is wel hetzelfde, namelijk ervoor zorgen dat jij je geldt krijgt. Er zijn verschillende bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn, welk incassobureau kun jij nu het beste kiezen? Als je een goede dienstverlening wilt, zonder dat het je heel veel geld kost, dan is het aan te raden om te kiezen voor Bill Incasso. Zij werken volgens het principe van no cure, no pay. Dus lukt het hen niet om jouw geld alsnog te krijgen, dan maak je ook geen kosten!

Incassobureau inschakelen

Iedere ondernemer krijgt er helaas vroeg of laat mee te maken: een klant of een andere afnemer die de rekening niet voldoet. Dan kom je voor de vraag te staan of je misschien een incassobureau of een deurwaarder in moet gaan schakelen. Dit is altijd lastig, want het voelt soms als te ver gaan om deze stap te zetten. Bovendien aarzelen velen vanwege de kosten die hier vaak mee gepaard gaan. Tegelijkertijd werk jij natuurlijk ook niet gratis en wil je gewoon betaald krijgen voor het product of de dienst die je geleverd hebt. Als je een incassobureau in gaat schakelen, dan wil je natuurlijk wel zeker weten dat deze een goede werkwijze heeft. Gaan ze te voortvarend aan de slag of zetten ze teveel druk op een wat onfatsoenlijke manier, dan kan dit slecht zijn voor jouw reputatie. Tegelijkertijd is wat druk vaak wel nodig om alsnog je geld te krijgen. Je zoekt dus een incassobureau dat een goede mix is van deze zaken, een bureau dat je kunt vertrouwen en dat niet te duur is. Dan is Bill Incasso echt een uitstekende keus!

Werkwijze

Hoe werkt dit incassobureau nu precies? Heel veel gebeurt eigenlijk online. Als jij constateert dat een klant de rekening niet betaalt, dan gebeurt er het volgende:

  • jij maakt een account aan bij Bill Incasso, dit is helemaal gratis
  • je dient het dossier in van de klant die niet betaald heeft
  • jouw toegewezen behandelaar zal contact leggen met de klant om alsnog het geld te krijgen

Er zijn dan twee uitkomsten mogelijk. De eerste is dat de klant alsnog betaalt, jij krijgt dan het geld meteen op je rekening gestort en de incassokosten worden bij de klant neergelegd. De tweede mogelijke uitkomst is dat er niet betaald wordt. Je kunt er dan voor kiezen om het er bij te laten zitten of je kunt het incassobureau de opdracht geven om een gerechtelijke procedure te starten. Dit kost uiteraard wel het nodige geld en tijd, dus het is altijd goed om je af te vragen of dit de moeite waard is. Maar dat is een afweging die jij alleen kunt maken. Dit is een globale schets van hoe Bill Incasso te werk gaat. Wil je meer weten over hoe dit incassobureau werkt of over de verschillende mogelijkheden die zij bieden, lees dan verder op hun website, daar vind je nog veel meer informatie!