Denk je erover na om een accountant in te schakelen? Dan is het aan te raden om je te verdiepen in wat een accountant precies doet. Zo kun je een goede afweging maken in of je een accountant wil inschakelen of niet. Bepaalde accountants, zoals bijvoorbeeld Accountantskantoor Groningen, geven ook advies in financiële planning. We weten allemaal dat een accountant zich bezighoudt met boekhouden, maar wat zijn de precieze taken? Dat zal in dit artikel uitgelegd worden.

Accountantskantoor Groningen

Accountancy

Accountancy is waar je als eerst aan denkt, wanneer je denkt aan een accountant. Op zich logisch, want het zit al in de naam. Onder accountancy valt ten eerste het samenstellen van jaarrekeningen en het opstellen van tussentijdse rapportages. Deze twee onderdelen geven overzicht in de boekhouding. Dit is niet alleen nodig, maar ook interessant en belangrijk voor jou als ondernemer om in te zien. Daarnaast zal de accountant btw-aangifte doen, loonadministratie regelen, inkomstenbelasting doen en dergelijke. Als ondernemer moet je goed bijhouden wat je uitgeeft en verdient, omdat de belastingdienst dit wil weten. Een accountant zal je hierbij helpen.

Financiële planning

Wat zullen de financiën van de komende tijd zijn? Welke veranderingen kunnen daarin gemaakt worden en wat voor gevolgen zal dit hebben? Een accountant kijkt naar het algehele plaatje. Soms kan iemand van buitenaf dit beter dan jijzelf, omdat jij degene bent die er middenin zit.

Advies

Financiën is niet ieders hobby. Je bent niet de enige die wat hulp en advies kan gebruiken op dit gebied. Een goede accountant zal daarom ook advies geven op het gebied van geld. Goed advies van iemand van buitenaf, kan voor veranderingen zorgen die je zelf nooit had bedacht. In ieder geval is het fijn om te weten dat als je een vraag of probleem hebt op dit gebied, dat er een vast iemand is die jou hiermee kan helpen.