Ben je een keuze aan het maken over hoe jij jouw gevel wilt bekleden? Bij het maken van deze keuze heb je verschillende opties om uit te kiezen. Houten gevelbekleding, metalen gevelbekleding, leien gevelbekleding, maar heb je ook al over Keralit nagedacht? 

Bij het aanschaffen van Keralit gevelbekleding, zijn er een aantal dingen die je in jouw achterhoofd moet houden. 

 

Voordelen en nadelen 

Voordat je Keralit kopen, moet je de voordelen en nadelen naast elkaar leggen. In principe zijn er erg veel voordelen en dat is ook de reden dat het zo aantrekkelijk is. Een belangrijk voordeel is dat Keralit erg duurzaam is, het is namelijk gemaakt van gerecyclede grondstoffen. Daarnaast is het erg onderhoudsarm, je hoeft het niet te schilderen en het hoeft slechts één keer peer aantal jaar schoongemaakt te worden. Als laatst heb je het voordeel dat er een groot assortiment is waaruit je kan kiezen. Er zijn veel verschillende kleuren en montagetechnieken. Ondanks dat er zoveel voordelen zijn, heb je ook enkele nadelen. Zoals eerder benoemd is het onderhoudsarm, omdat je het niet hoeft te schilderen. Dit brengt ook een nadeel met zich mee dat de kleur nauwelijks te wijzigen is, aangezien kunststof erg lastig te beschilderen is. Ook is dit product over het algemeen duurder dan andere gevelbekleding. 

 

Prijzen 

Zoals eerder genoemd is de prijs vergeleken met anderen gevelbekledingen wat hoger. Wat vooral belangrijk is om te onthouden, is dat de prijs hiervan eenmalig is. Bij andere bekledingen moet je het opnieuw gaan laten schilderen en dit kan een erg duur grapje zijn. 

Tussen de verschillende soorten Keralit zijn er veel verschillen in de prijs. Als je Keralit wilt aanschaffen, moet je je hier goed in verdiepen. Een goedkopere variant lijkt op het moment van kopen beter, maar als je op de lange termijn gaat denken, is het wellicht een slecht plan. Het is een lange investering die je aangaat, en hierbij geldt dat goedkoop duurkoop is. 

 

Constructie 

Als je de juiste Keralit gevelbekleding hebt gekocht, is het de tijd voor de constructie. De constructie is van belang, omdat er veel dingen fout kunnen gaan bij een slechte constructie. Er kan lekkage komen en rubbers kunnen uitdrogen als de kwaliteit slecht is. Daarnaast moet het schroefwerk ook goed zijn, want anders krijg je last van buitenbeplating die los zit. 

Het kopen van Keralit bekleding is niet goedkoop en het is belangrijk om te beseffen dat dit een investering is voor vele jaren. Dat is de reden dat jij je goed moet verdiepen in het onderwerp en niet zomaar iets moet kopen.