Je weet waarschijnlijk wel dat je goud kan inleveren en dat kan vanalles zijn, want er zijn meerdere soorten goud. Bij goud kan het zijn dat je denkt aan een goudstaaf of goudbaar, maar dit zie je niet heel vaak. Goudbaar of een goudstaaf zie je niet veel, omdat het heel erg duur is. Je kan ook gouden ringen of armbanden aanbieden, want die zijn vaak van goud gemaakt. Het klinkt misschien een beetje raar, maar je kan ook jouw gouden horloge inleveren. In sommige gouden horloges zit een aantal karaat goud, waardoor je dat horloge dus ook kan inleveren als goud. Er bestaan ook gouden munten die je kan inleveren, want goud is goud. Het is ook mogelijk om gouden tanden in te leveren, maar dat heb je natuurlijk niet zomaar in huis.

Wat is het?

Het kan zijn dat je kiest voor goud verkopen, maar wat is goud nou eigenlijk? Goud is eigenlijk een element of een zuivere stof en bestaat uit een één atoom, namelijk uit goud atomen. Goud is een basis element en is niet te maken door een chemische reactie op te wekken, waardoor je dus zelf geen goud kan laten ontstaan. Doordat je goud niet oneindig kan maken is de prijs van goud dus erg hoog, want er is niet oneindig aanbod.

goud verkopen

Waar?

Als je gaat voor de optie goud verkopen is het wel handig als je weet waar, want anders kan je natuurlijk niks inleveren. Er zijn door het hele land goudwisselkantoren, waarbij je dus goud kan inleveren voor geld. Ook kan je met gouden ringen vaak terecht bij juwelier, maar dit geldt niet voor iedere juwelier. Sommige juweliers zijn namelijk geïnteresseerd om jouw ring dan weer te verkopen, maar dat geldt dus niet voor alle juweliers.