Je bent je woning aan het verbouwen maar wil eigenlijk ook een nieuwe keuken, helaas heb je daar geen rekening mee gehouden bij het sparen voor de verbouwing. Door geld lenen voor keuken is het toch mogelijk om die droomkeuken te kopen, zodat je woning echt helemaal af is. Gelukkig is het lenen voor een keuken vandaag de dag niet zo duur meer als in de winkel waar je de keuken koopt, zoek dus zelf naar een aanbieder waar je voordelig geld kunt lenen voor je nieuwe keuken.

Hoeveel geld kun je lenen voor een keuken?

Je kunt niet zomaar zeggen wat voor bedrag je kunt lenen voor een keuken, dit is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Geld lenen voor keuken moet wel op een veilige manier gebeuren, zodat je altijd eenvoudig je maandlast moet kunnen betalen. Hierbij wordt rekening gehouden met je persoonlijke omstandigheden, je leeftijd en inkomen tellen zwaar mee voor de verstrekking van een krediet. De aanbieder wil namelijk wel de zekerheid dat je het krediet ook daadwerkelijk terug kan betalen. Vaak is er een online tool aanwezig waar je diverse dingen in kunt vullen, en je een richtlijn hebt wat je kunt lenen.

Drie soorten leningen

Geld lenen voor keuken kun je over het algemeen doen op 3 manieren, al wordt er in de praktijk in de regel maar gebruik gemaakt van twee soorten. Een hypothecaire lening wordt in veel gevallen niet toegestaan om een keuken te kopen, een persoonlijke lening of doorlopend krediet worden wel veel gebruikt. Bij een persoonlijke lening heb je een vast bedrag per maand wat je aflost, dit komt door de vaste rente. Bij een doorlopend krediet kan dit verschillen per maand, door de variabele rente. Voordeel van deze vorm is wel dat je afgelost geld altijd weer op kunt nemen.