Of je het in financieel opzicht nu breed hebt of niet, het is natuurlijk altijd minimaal mooi meegenomen als je ergens een aantrekkelijk financieel voordeel kunt behalen. Dit geldt zeker als je voor dit voordeel niet eens zo gek veel hoeft te doen. Een goede manier om zo’n besparing te realiseren is door af en toe te switchen van leverancier van je gas en elektriciteit. Degelijke overstappen qua energie leverancier kunnen je soms zomaar honderden euro’s opleveren. Lees hieronder waarom je een overstap gerust vaak kunt doen en op welke manieren je je switch kunt bewerkstelligen.

Waarom is vaak overstappen van energieleverancier verstandig?

Er zijn mensen die met grote regelmaat van energieleverancier wisselen. Sommige mensen doen dit zelfs een keer per jaar. En ja, als je dit op een goede manier doet, dan kan je dit daadwerkelijk veel voordeel opleveren. Energieleveranciers voeren namelijk een hevige onderlinge strijd om klanten zoals jij. Het is daarom gebruikelijk dat leveranciers aantrekkelijke welkomstbonussen (zogeheten cashbacks) en cadeaus aanbieden om je over te halen om over te stappen. Zou je met een eventuele overstap contractbreuk plegen? Dan zijn leveranciers zelfs vaak bereid om een eventuele bijbehorende boete voor hun rekening te nemen. Bekijk voor je overstap wel eerst goed de voorwaarden of dit inderdaad het geval is.

Overstappen Energie

Op deze manieren kun je je overstap realiseren

Een overstap naar een andere energieleverancier kun je op verschillende manieren verwezenlijken, te weten:

  • Via een goede website die als energievergelijker optreedt.
  • Via de eigen website van een energieleverancier.
  • Via een afgevaardigde van een energieleverancier. Deze persoon vind je bijvoorbeeld in een winkel of (in een kraampje) op straat. Soms komen deze mensen ook onaangekondigd bij je langs om je een aantrekkelijk aanbod te doen.