Alcohol is iets wat over de eeuwen heen nog steeds erg populair is gebleven. Hierdoor zijn er ondertussen ontzettend veel soorten dranken die door mensen gedronken worden. Doordat er steeds meer soorten bijkomen, is er voor iedereen ook steeds meer keuze. Er zijn veel verschillende categorieën van alcohol waaruit gekozen kan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dranken zoals bieren, likeuren en wijnen. Van deze laatste categorie is bekend dat deze al erg lang gedronken wordt. Hierdoor zijn er in al deze jaren veel soorten bijgekomen en ook worden de wijnen continu weer verbeterd. Uiteraard kent bijna iedereen wel de soorten van rode wijn, witte wijn en rosé. Toch zijn er in deze varianten ook nog veel verschillende varianten van de wijnen te vinden. Doordat er zo veel verschillende soorten wijnen zijn, zal er in ieder geval altijd wel een wijn zijn die bij jou in de smaak zal vallen. 

 

Wijnen

In de basis zijn er dus drie soorten wijnen, de rode, witte en rosé. Vervolgens heeft iedere soort weer verschillende varianten van wijnen waaruit gekozen kan worden. Hierbij kan je bij de rode wijnen bijvoorbeeld denken aan soorten zoals pinot noir, cabernet sauvignon, malbec of de merlot. Dit zijn nog steeds slechts een paar voorbeelden van de vele verschillende soorten wijnen die allemaal tot de opties behoren van alleen de rode wijn. Daarnaast is het goed om je te realiseren dat er vervolgens ook nog eens meerdere merken zijn die soorten wijnen weer op hun eigen wijze maken. Ook bij de witte wijnen is dit het geval. De bekende varianten hier zijn wijnen zoals, sauvignon blanc, chardonnay, pinot grigio, grüner veltliner en de riesling. Het aanbod aan wijnen is dus grandioos met een perfecte wijn voor iedere smaak. 

 

Uit Spanje

Daarnaast zijn er specifieke landen waar wijnen vaak vandaan komen. Zo zal je in de supermarkt bijvoorbeeld vaak landen kunnen zien zoals Chili, Zuid-Afrika, Frankrijk, Italië en Spanje wijnland. Spanje heeft hierbij zelfs de grootste hoeveelheid aan hectaren voor de verschillende druiven die voor de wijnen gebruikt worden. De druif bepaald uiteindelijk vaak de smaak van de wijn en daarbij worden er natuurlijk altijd nog extra ingrediënten toegevoegd om de smaak af te maken. In Spanje zijn een paar bepaalde soorten wijnen vaak te vinden. Dit zijn wijnen uit de bekende streken in Spanje zoals Rioja, Ribera, Rueda, en La Mancha. Met een wijn uit een van deze gebieden weet je eigenlijk altijd wel dat je goed zit.