Denk je erover na om te beginnen met beleggen? Dan heb je de keuze uit verschillende beleggingsvormen. We kennen allemaal het beleggen in aandelen, maar welke mogelijkheden zijn er nog meer? In dit artikel ga ik het, naast het beleggen in aandelen, kort hebben over cryptocurrency en vastgoed. Lees gauw verder.

Aandelen

Beleggen is de vorm van beleggen die we allemaal wel kennen. Maar wat houdt het precies in? Wanneer je een aandeel van een bedrijf koopt, word je in feite voor een klein stukje eigenaar van dat bedrijf. De waarde van de aandelen die je hebt kan meer waard worden op het moment dat het goed gaat met het bedrijf. Bovendien krijg je dividend uitgekeerd, een soort winstuitkering.

Cryptocurrency

Cryptocurrency zijn digitale valuta. De meest bekende en meest waardevolle crypto is natuurlijk Bitcoin. Naast de Bitcoin zijn er andere soorten cryptocurrency. Deze overige currencies worden altcoins genoemd. Onder altcoins vallen onder andere Ethereum, Litecoin, Cardano, Ripple, Dogecoin en Stellar. Steeds meer mensen kiezen ervoor om te investeren in cryptocurrency, al brengt dit veel risico met zich mee. Cryptocurrency zijn namelijk bijzonder volatiel in vergelijking met bijvoorbeeld aandelen. Het is daarom aan te raden om je eerst goed in cryptocurrency te verdiepen voordat je besluit erin te investeren.

Vastgoed

De laatste beleggingsvorm die ik in dit artikel wil behandelen is beleggen in vastgoed. Een groot voordeel van beleggen in vastgoed ten opzichte van beleggen in andere beleggingsvormen, is dat vastgoed minder gevoelig is voor inflatie. Er is dus veel minder kans dat jouw investering minder waard wordt. Beleggen in vastgoed is bovendien een slimme aanvullende investering om risico’s te spreiden. Deze beleggingsvorm wordt dan ook toegepast door voor veel mensen die bijvoorbeeld ook al in aandelen beleggen. Als je het vastgoed verhuurt vergaar je bovendien huurinkomsten, welke je dus een bepaalde vorm van financiële zekerheid bieden.

Wil je meer weten over de verschillende beleggingsvormen? Kijk dan eens op de website van Beursgenoten.