Crypto valuta neemt steeds meer de plaats in van geld zoals we dat nu kennen. Althans, dat is de droom van crypto-enthousiasten. Goed nieuws. Er komen steeds meer betaaldiensten die gekoppeld zijn aan crypto. Denk dan bijvoorbeeld aan kredietkaarten, de zogenoemde crypto creditcard.

Hoe werkt de crypto creditcard?

Een crypto creditcard kan je eigenlijk beter vergelijken met een bankpas dan met een creditcard. Wel maakt een crypto creditcard gebruik van een bestaand creditcard netwerk. Dat werkt als volgt. Je gebruikt je credit kaart net zoals een gewone creditcard met bijvoorbeeld een dollar of een euro rekening er achter. Zodra je iets koopt met deze creditcard wordt het saldo afgeboekt met een wisselkoers zoals die op dat moment voor de crypto die je voor je creditcard gebruikt, hanteert. Als iemand vraagt naar € 150 voor, dan wordt die € 150 van je crypto rekening afgeboekt. Stel dat je een Ethereum rekening hebt en de koers van de Ethereum coin is op dat moment € 3000, dan wordt er 0,05 ETH omgewisseld in € 150, waarmee het hotel wordt betaald. Dus als je liever geen spaargeld hebt maar crypto, dan is een crypto creditcard natuurlijk heel handig. Want je hebt helemaal geen bankrekening meer nodig voor je creditcard.

crypto creditcard
Bron: CC-BY-SA-2.0 Marko Verch, Flickr.com

Anoniem en rechtstreeks gekoppeld aan je crypto rekening

Het mooie aan een crypto creditcard is ook dat je deze anoniem kan aanvragen. Zo kan niemand meekijken met hoe jij jouw crypto’s besteedt. En dat is wel zo fijn natuurlijk.

Ook fijn is dat je geen schulden kan maken met deze creditcard. Want als je crypto rekening leeg is die aan de creditcard is gekoppeld kan je ook geen dingen meer betalen. Dat is bij de banken en zeker met een gewone creditcard wel anders. Dus deze creditcard is ook nog eens een stuk veiliger dan een gewone creditcard.

Doe mij ook zo’n crypto credit card!

Maar hoe kom je wel aan een crypto creditcard? Het belangrijkste is natuurlijk dat je een crypto rekening hebt van een grote crypto. Dus denk dan aan Bitcoin of Ethereum. Daarna moet je kiezen tussen de aanbieders van crypto creditcards. Daar zijn er meerdere van, Want steeds meer firma’s springen in deze grote markt. Dus wil je ook je eigen Crypto Creditcard regelen. Dat, en nog veel meer, ontdek je bij Bankr.