Op zoek naar intensieve landbouw?

+
+
+
+
+
+
+
+
+
+

     intensieve landbouw
 
Intensieve landbouw 3 definities Encyclo.
Landbouw, waarbij de productiefactoren natuur, arbeid en kapitaal optimaal gebruikt worden dus: oppervlakte-intensief, arbeidsintensief en kapitaalintensief. Nieuwsbegrip Marktgerichte landbouw waarbij met veel inzet van technische hulpmiddelen gestreefd wordt naar zo hoog mogelijke productie. De intensieve landbouw is een landbouwproductiesysteem dat gekenschetst wordt door veel inzet van productiemiddelen met het doel de productie te optimaliseren.
oranje casino
Schooltv: Het ontstaan van de intensieve landbouw in Nederland Van klein en armoedig naar groot en geautomatiseerd. Schooltv: Het ontstaan van de intensieve landbouw in Nederland Van klein en armoedig
0057: min Bekeken. Het ontstaan van de intensieve landbouw in Nederland. Als je door Nederland reist zie je overal grote boeren bedrijven. Al die bedrijven produceren voedsel voor de Europese markt. Hoe zijn die bedrijven ontstaan en in de jaren steeds groter gegroeid?
SEO Website
Cookies op Trouw Trouw.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op Trouw.nl die aansluiten op uw interesses.
mijnhuismakelaardij.nl
Intensieve landbouw Wikipedia.
Het tegenovergestelde van intensieve landbouw is extensieve landbouw. De intensieve landbouw baseert zich op het gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen: herbiciden, fungiciden en insecticiden. De intensivering van landbouw van de jaren 60 tot aan de jaren 80 wordt de groene revolutie genoemd.
Intensieve Landbouw Overzicht Foodlog.
Intensieve landbouw minst slecht voor milieu. Lin Batten, 17 sep 2018, 1838.: Biologisch of andere vormen van teelt zouden niet de meest milieuvriendelijke en natuursparende manier landbouw zijn. Dat blijkt uit een nieuwe manier van berekenen van de milieu en natuureffecten.
Betekenis Intensieve landbouw.
Betekenis Intensieve landbouw. Wat betekent Intensieve landbouw? Hieronder vind je 4 betekenissen van het woord Intensieve landbouw. Je kunt ook zelf een definitie van Intensieve landbouw toevoegen. Door het gebruik van machines, mest en andere niet-levende hulpen de gemiddelde opbrengst per eenheiddier of hectare omhoog te halen zonder extra kosten.
Intensieve landbouw duurzamer dan extensieve landbouw Boerderij.nl.
5 feb 2009 12 reacties. Intensieve landbouw duurzamer dan extensieve landbouw. Parlementair verslaggever voor Boerderij Vandaag. Extensieve landbouw is minder duurzaam dan intensieve landbouw. Dat blijkt uit onderzoek van het Plant Research International PRI van Wageningen UR in samenwerking met Britse onderzoekers.

Contacteer ons